Det finns oenighet och oenighet inom Bitcoin Cash-communityn kring planerna att beskatta BCH-gruvarbetare – och potentialen hos ännu en gaffel hotar. Nästan två år efter Bitcoin Cash / Bitcoin SV hardfork-drama – var är Bitcoin Cash idag när det gäller sitt mål att “ bli en bättre Bitcoin “ – och vart går det härifrån?

I maj 2018 fyrdubblade Bitcoin Cash ( BCH ) -protokollet sin blockstorlek från 8 MB till 32 MB

Flytten förvirrade många i kryptosamhället eftersom nätverkets nya transaktionskapacitet långt översteg nätverksefterfrågan vid den tiden. Nuvarande blockstorlekar på Bitcoin-kontanter är fortfarande bara en liten bråkdel av gränsen på 32 MB. Tre år efter sin ursprungliga hardfork från Bitcoin förblir Bitcoin Cash en topp 10-kryptovaluta – men i argumentet BCH vs BTC har Bitcoin Cash gjort vad det tänkte göra?

Den 1 augusti 2017 gafflade Bitcoin Cash från Bitcoin ( BTC ). När den lanserades lovade dess utvecklargrupp att förverkliga en vision för digitala kontanter som de ansåg att Bitcoin själv inte hade levererat: ett decentraliserat högvolymsbetalningssystem med tillräckligt låga avgifter för alla att använda.

I november 2018 blev frågan om BCH eller BTC mer komplicerad när Bitcoin Cash-gaffeln själv gafflade – och Bitcoin SV ( BSV ) skapades

Bitcoin SV drevs av motstånd mot ett antal skalningsuppgraderingar som skulle implementeras i protokollet och leddes av välkända samhällsmedlemmar Craig Wright och Calvin Ayre. De hävdade att uppgraderingarna förstörde den ursprungliga visionen för Bitcoin som digitala kontanter och så lanserade sin egen kedja, „Bitcoin Satoshi’s Vision“ som skulle rulla tillbaka förändringarna och möjliggöra blockstorlekar på 128 MB. Idag är båda kedjorna kvar i kryptotop 10, men den här artikeln kommer bara att undersöka prestandan för Bitcoin Cash-gaffeln.

Bitcoin Cash-priset nådde sin topp den 20 december 2017 till 3785 USD. Sedan dess har dess värde sjunkit med ~ 94% och det handlas för närvarande för USD230,21. Men alla kryptovalutor som ingick i bullrun 2017 har sett liknande fall. Vad som kan vara mer intressant för innehavare är att värdet av BCH i BTC-termer för närvarande svävar runt hela tidens lägsta nivåer på 0,0021 BTC per BCH.

Myntets popularitet som en direkt konkurrent till Bitcoin har avtagit avsevärt men Bitcoin Cash-börsvärdet ligger fortfarande på cirka 4,2 miljarder USD och det har upprätthållit en röstsamhet av troende. Det har varit problem i paradiset under 2020, eftersom protokollet återigen står inför en ny uppsättning styrproblem som hotar att splittra samhället.

I januari 2020 föreslog en grupp av Bitcoin Cash-utvecklare att genomföra en skatt på 12,5% på varje block som bryts på Bitcoin Cash-blockchain som ett sätt att finansiera samhällsutveckling. Planen splittrade samhället och efter veckors debatt beslutades att förslaget ”gruvarbetare” eller infrastrukturfinansiering (ISP) skulle skrotas.

Enligt det senaste förslaget från Bitcoin ABC (det primära utvecklingsteamet för Bitcoin Cash-protokollet) kommer en nätverksuppgradering från november att komma med ett ändringsförslag som lägger till en skatt på 8% på blockbelöningar.

Det verkar som om en stor del av samhället är emot ABC-förslaget, inklusive en av Bitcoin Cashs mest kända stödjare och investerare Roger Ver. Den 1 september han twittrade ”Vidarekoppla del av Bitcoin Cash blocket belöning att betala en enda utvecklingsteam är en sovjetisk stil central planerare dröm. Snälla sluta.“

Det verkar finnas en viss chans att ett nytt “ABC” -mynt skapas . Medan gruvarbetare och mycket av samhället verkar stödja den befintliga versionen av Bitcoin Cash-protokollet, visar trenden med styrning med hård gaffel att det finns inneboende problem med hanteringen av protokollet.

Kärnskillnader mellan Bitcoin och Bitcoin Cash
För att förstå vad dessa siffror säger om hur BCH har vuxit och hur det inte har, måste vi jämföra BTC och BCH över tre dimensioner:

Blockstorlek . Hur har BCH och BTC hittat sina egna lösningar på problemet med skalning?

Transaktionsvolym . Vad kan nuvarande transaktionsvolymer lära oss om huruvida och hur människor antar BCH vs BTC?

Gruvdrift . Hur påverkar den delade gruppen av BTC / BCH-gruvarbetare förhållandet mellan BTC och BCH?

Next Post

BAT, STEEM, Litecoin Análisis de precios: 20 de septiembre

Do Okt 1 , 2020
Det finns oenighet och oenighet inom Bitcoin Cash-communityn kring planerna att beskatta BCH-gruvarbetare – och potentialen hos ännu en gaffel hotar. Nästan två år efter […]