En domstol i Paris dömde den påstådda ryska Bitcoin-hackaren Alexander Vinnik till fem års fängelse för brott i samband med penningtvätt och för att ge falsk information om ursprunget för intäkterna. Utöver detta har Vinnik förpliktats att betala böter på 100 tusen euro (121.000 dollar).

Den påstådda ägaren av det ryska kryptovalutautbytet BTC-e

Misstänkt för ett bitcoinbedrägeri, den påstådda ägaren av det ryska kryptovalutautbytet BTC-e, Alexander Vinnik inledde sin efterlängtade rättegång i Paris förra månaden. Enligt franska åklagare hade Vinnik misstänks vara den huvudsakliga skaparen av ‚Locky‘ ransomware, vilket ledde till kryptering av användarnas data, varefter han påstås kräva lösen i bitcoin.

Tillbaka 2016 och fram till 2018 var flera enheter i Frankrike riktade mot detta skadliga program, vilket resulterade i att tjugo offer betalade lösen genom BTC-e. I rättegången i Paris som hölls förra månaden hade 41-årige Vinnik anklagats för detta ransomware-bedrägeri uppgående till 135 miljoner euro (157 miljoner dollar) och fått upp till tio års fängelse.

Vidare står Vinnik som hävdar att han var oskyldig inför 21 anklagelser från amerikanska advokatbyråer som anklagade honom för att tvätta miljarder dollar kopplade till kriminella grupper, liksom identitetsstöld och till och med underlätta narkotikahandel.

Vinnik som tidigare hävdade att han bara var anställd på BTC-e, med en månadslön på 10 000 euro, förnekade tidigare alla nämnda anklagelser.

Han var också efterlyst i Ryssland

Han var också efterlyst i Ryssland, i själva verket hade Vinnik gått i hungerstrejk och krävde att han skulle utlämnas till Ryssland, där han stod inför lägre bedrägeriavgifter för ett belopp på 9 500 euro (11 200 dollar).

Tidigare i juni hade Nya Zeelands polis beslagtagit tillgångar till ett värde av 91 miljoner dollar från en rysk man som tvättade miljarder dollar i kryptovaluta. Polisen hävdade att de inblandade tillgångarna innehades i ett Nya Zeelandsregistrerat företag, Canton Business Corporation, som påstås ha drivit det nu nedlagda BTC-e-utbytet.

Next Post

The price of Bitcoin has been higher than it is now for one day in all its history

Fr Dez 11 , 2020
Today was reached the second highest price ever for Bitcoin, while November is already the best month in terms of earnings in dollars. Bitcoin (BTC) […]

You May Like